Lær dig selv bedre at kende via en personlighedstest

25 februar 2020 Anders Lundtang Hansen
Lær dig selv bedre at kende via en personlighedstest

Nogle gange siger man, at man jo kender sig selv bedst og ved, hvad man ønsker sig, og hvad ens behov er.

Andre gange udtaler man, at én bestemt person ved, hvad man er for en og kender en bedst.

Begge udsagn kan være lidt farlige at komme med, for det er jo ikke så heldigt, hvis man tror, man kender sig selv, og så viser det sig, at man har taget helt fejl af sig selv – og andre opfatter en anderledes.

Selvfølgelig er ikke to menneskers opfattelse af dig helt ens, men hvis der er fællespunkter uafhængigt af hinanden, som peger i retning af nogle træk, så er der jo nok noget om snakken.

Og hvis man lægger alt over på en anden person med at sige, at man bare skal spørge vedkommende, hvad man er for en, og så får man svar, så vil man nok blive skuffet, hvis det ikke passer helt ned til punkt og prikke med ens egen opfattelse.

Desuden kan man glide fra hinanden med tiden, og hvad gør man så?

Det er jo også klart, at vi udvikler os som mennesker, så kan man egentlig tale om, at man altid er sig selv, og hvor meget kongruens skal der til, før man stadig er den samme person?

Så er der jo også det med, at man kan være psykisk syg, dom dominerer hele ens tilværelse, hvor man føler, man ikke er sig selv længere.

Man kan jo endda undgå at blive dømt for en ugerning, hvis man bliver erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket.

Derfor kan en personlighedstest løbende over tid måske være med til at afklare noget om en selv, som man måske ikke havde lagt mærke til til at starte med – og man kan desuden følge ens udvikling, hvis man gentager den personlighedstest efter en rum tid.

Få meget mere at vide om emnet på https://www.kjerulf-partnere.dk/erhvervspsykologiske-test/personlighedstest/ 

Flere Nyheder