Få din alkoholforbrug under kontrol

06 maj 2020 Lotte Hindsberg
Få din alkoholforbrug under kontrol

Hvis du har et alkoholforbrug der er større end sundhedsstyrelsens anbefalinger eller hvis du direkte har et misbrug, er der hjælp at hente på et af landets behandlingscentre. Det er gratis at modtage behandling for et misbrug. I dag foregår behandlingen mere helhedsorienteret end tidligere, hvor man primært koncentrerede sig om at afgifte misbrugeren og så sendte ham hjem med et glas antabus, uden at der bliver kigget på årsagerne til misbruget, samt på hvad der skal ske når man er kommet hjem og ikke længere bruger timer på sit misbrug eller står og hygger med vennerne med en øl i hånden.  

Behandlingen i dag

I dag foregår en behandling som nævnt mere helhedsorienteret. Ud over afgiftningen, hvis det er nødvendigt at starte der. En krop der har været vant til dagligt at få store mængder alkohol kan ikke fungere, hvis den fra den ene dag til den anden ikke får alkohol, så der skal laves en kontrolleret nedtrapning. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Derudover arbejdes der med de årsager der kan ligge til grund til misbruget. Det er vigtigt at få arbejdet med dem hvis behandlingen skal lykkes. Der arbejdes med at give misbrugeren nye og brugbare værktøjer, til at håndtere hverdagen og de udfordringer den giver, uden at man behøver søge hjælp i alkohol.

En del af behandling fokusere også på, hvad der skal ske når behandlingen er overstået. En misbruger har ofte brugt mange timer dagligt på sit misbrug og den tid skal der findes et alternativ til. Det kan være nødvendigt at finde en ny bolig og et helt nyt netværk, som ofte vil bestå af andre misbrugere. Det kan være at der skal skabes kontrakt til familien. Ellers kan det være svært at forblive ædru og ikke ty til gamle vaner og venner af ren kedsomhed.

Flere Nyheder