Et sidste farvel

25 januar 2020 Mette Pedersen
Et sidste farvel

Det sidste farvel til livet bør være smukt og i den ånden, som de efterladte ønsker. Det kræver tid, omtanke og empati at mærke de efterladte og sørge for, at alting er præcis efter ønskerne på den dag, hvor begravelsen eller bisættelsen foregår. Derfor skal man altid vælge en bedemand, der føles rigtig.

Det kan være svært at forholde sig til de praktiske ting, når en nær er gået bort. Der skal sættes gang i et stort maskinehjul og en af de ting, der som regel skal tages hånd om, er at få fat i en kompetent bedemand.

For hvor finder man lige den rette? Det gør du ved at spørge andre familiemedlemmer eller gode venner, om de har erfaringer med en, eller du søger på nettet efter en, der har gode anmeldelser eller fremstår som en person, du kunne tænke dig at invitere indenfor i dit hjem og dine tanker – det er helt i orden at mærke efter til det første møde, men erfaringerne vil, at stort set alle bedemænd går professionelle og meget nænsomt til opgaven.


Du skal føle dig tryg
Noget af det vigtigste for en bedemand er, at du føler dig tryg og godt tilpas, så I kan snakke sammen og planlægge. Det er derfor vigtigt, at du får fat i en bedemand tidligt i processen, og du bør søge efter en i dit nærområde. Bor du eksempelvis i Kalundborg, så søg efter en bedemand i Kalundborg.

Når du får fat i bedemanden, kan du sammen med ham eller hende aftale, hvad er nu skal ske, hvad det koster og meget andet. Husk på, du kan aldrig spørge for meget ind til priser og aftaler. Du skal i det hele taget bare spørge løs, så du får et indtryk af, om du har fat i den rigtige person for dig. På den måde finder du med sikkerhed den rette. 

Flere Nyheder