Benyt din øjenlæge til det, vedkommende kan: øjnene!

04 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Benyt din øjenlæge til det, vedkommende kan: øjnene!

Umiddelbart synes du måske, at overskriften her giver god mening, og er der overhovedet grund til at uddybe den påstand?

Det er der faktisk, for forestil dig lige, at du er til middagsselskab, så kender du måske selv den følgende type, eller du er måske selv vedkommende!

Du ender til bords med en farmaceut, en øjenlæge, en lægestuderende i almen medicin eller lignende, men det eneste, som du hører – udover at vedkommende nok kommer til at tjene godt – er, at her er en redning, der helt gratis kan give dig en konsultation og bruge tiden på dig.

Faktisk har du slet ikke tanke for, at du har et problem med øret, men du sidder altså sammen med en Øjenlæge i København, hvor vedkommende normalt holder til og har klinik.

Du er mest fokuseret på at beskrive dine symptomer og være glad for, at du ligefrem er blevet sat ved siden af vedkommende, så du får mere privat tid med “lægen”, end hvis du havde fået en konsultation over telefonen eller et afmålt besøg i vedkommendes klinik.

Du fanger slet ikke mellem linjerne, at vedkommende forsøger at sige, at man faktisk er specialiseret i øjnene, og selvom medicin og behandling af kroppen på overfladen kan ligne hinanden, så sætter du jo ikke en elektriker til at bygge et hus (alene).

Det kræver en hel masse håndværkere, og dem skal du ikke drømme om at forveksle på samme måde, at man ikke kalder en dansker for en svensker og omvendt.

Pointen er her, at når du har en tid hos din øjenlæge for eksempel, så lad være med at bruge unødig tid under din afsatte konsultation end på det, du er kommet for.

Måske kan øjenlægen godt komme med et bud på den anden skavank, men vil du inderst inde ikke gerne have, at der bliver kigget på det af den rette læge?

Det tænkte vi nok.

Flere Nyheder